Klädsel: mörk kostym/smoking

Först trodde vi inte att man fick välja två klädslar, men efter att ha konsulterat stilpoliser visade det sig att det minsann gick.

För herrar är det ju ganska tydligt. Mörk kostym eller smoking (klicka för att läsa om klädkoden smoking). Liten mässdräkt (militär klädsel) är också korrekt.

Här klipper vi in text från Wikipedia:

Vid klädkoden mörk kostym påbjuds traditionellt mörkgrå eller mörkblå kostym och vit skjorta. Måttligt mönstrad slips rekommenderas snarare än enfärgade slipsar, randiga skolslipsar eller för den delen fluga. På senare tid används även svart kostym, vilket traditionellt var reserverat för begravning. Kvinnor bär knälång dräkt, klänning eller kjol. Kvinnans klädsel skall ej vara axelbar och kjollängden skall inte vara golvlång. Det är ej fel att om mörk kostym gäller, påpeka vad som gäller för kvinnor då detta kan skilja sig från tillfälle till tillfälle.

(Så påpekandet från vår sida är att det ska vara en lagom lång klänning som du som tjej känner dig fin i).

Och beträffande klädkoden smoking för damer, så är det som “cocktailfest”. Den här länken visar på olika alternativ – långt och kort. Även axelbart går fint om man läser klädkoden enligt etikettboken, men vill man hålla sig till traditionen så ska man täcka axlar i kyrkan (på festen är det fritt fram för att visa hud). Det mesta funkar alltså, tack vare mixen mörk kostym/smoking, beträffande damklädsel.

Vad vi som brudpar vill, är att få en härlig fest utan ångest. Huvudsaken är att ni känner er fina! Vi hoppas att ni tycker att det är roligt att klä upp er och det ska bli jätteroligt att se er, vad för kläder ni än har på er!

Advertisements

About Kakan

Vi har köpt ett guest house och skriver om det!
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s